Indiapärane kanaroog karriga
Täpsemalt nimega: karrises kastmes kanakintsud. See roog on äärmiselt põnev, sisaldades endas omajagu põnevaid maitseid. Selles roas on kaneeli, tšillit, ingverit ja karrit, tänu millele moodustub sellest üks imeline kanaroog.
Koostisosad
-
- 2 pk (kokku 1kg) Rannamõisa jahutatud broilerikintse
- 1 sibul
- 2 küüslauguküünt
- 1 tšillikaun
- 2 sl ingverijuurt, tükeldatuna
- 6 tera musta pipart
- 1 kaneelikoor
- 1,5 sl karripulbrit
- 300 g tomateid
- 2 dl vahukoort (35%)
- 1 tl pruuni suhkrut
- soola, pipart
Valmistamine
Kuumuta paksupõhjalises potis pisut õli. Maitsesta kanakintsud soola ja pipraga ja pruunista need mõlemalt poolt pannil kuldseks. Tõsta kõrvale. Samas potis kuumuta veel pisut õli. Tükelda sibul, küüslauguküüned ja tšilli.
Kuumuta sibulatükid potis klaasjaks, poole pealt lisa küüslauguküüned ja tšilli. Seejärel lisa ingver, pipraterad, kaneelikoor ja sega juurde karripulber.
Tükelda tomatid väikesteks tükkideks ja lisa samuti potti. Kuumuta paar minutit, lisa seejärel kanakintsud. Vala juurde vahukoor ja maitsesta segu suhkru, soola ja pipraga. Sega läbi ja lase kaane alla roal haududa umbes 30 minutit. Serveeri rooga koos riisiga.