2
50 min
Pearoog
Gluteenivaba
Kanakoivad ingveri ja meega
Maitserikas roog kanakoibadega, mis sobib hästi nii lõuna- kui ka õhtusöögiks. Serveeri rooga riisi, kinoa või bulguriga!
Koostisosad
-
- 2 Rannamõisa jahutatud kanakoiba
- soola, pipart
- 5 cm jupp ingverit, koorituna ja peeneks hakituna
- veerand sidrunit
- 0,5 tšillipipart
- 3 küüslauguküünt, viilutatuna
- 1 tl pehmet mett
- 1-2 sl oliiviõli
- tilli
- (kana)puljongit
Valmistamine
Maitsesta kanakoivad soola ja pipraga ning aseta ahjuvormi. Lisa ingver, sidrunipoolikud ning tšilli- ja küüslauguviilud. Nirista kanakoibadele mesi ja oliiviõli ning tõsta vormi mõned tillivarred. Vala juurde puljong - nii palju, et see poolenisti kanakoibadele ulatuks.
Küpseta kanakoibasid ahjus pöördõhurežiimil 180 kraadi juures 45-55minutit. Esimesed 10 minutit küpseta ilma kaaneta, seejärel aseta kanakoibadele peale kaas või foolium ning küpseta kanakoibasid edasi! 10 minutit enne küpsemise lõppu eemalda pruunistamiseks foolium ja küpseta liha valmis!