Isetehtud riisitortiljast kalkunivrapp
Kui soovite süüa gluteenivabast tortiljast valmistatud vrappi, siis üks retsept on siin olemas. Riisijahust valmib väga lihtsalt ja väheste komponentidega mõnus tortilja. Täidis oleneb juba valmistaja maitsemeeltest, selles tortilja vahelt võib leida aga pisut õhetavat tšillit, koriandrit, kalkuniliha ja veel teisi taljele sõbralikke komponente.
Koostisosad
-
Riisijahutortiljad
- 2,5 dl vett
- 2,5 dl riisijahu
- näpuotsatäis soola
- 200 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnaliha
- soola, pipart
- 4 sl Kreeka jogurtit
- salatilehti
- 4 sl tšillipipra viile
- väike kimbuke koriandrit
- 2 marineeritud kurki
- 0,5 pirni
Valmistamine
Tortiljade valmistamiseks lase vesi potis keema. Tõsta tulelt ning sega juurde jahu ja sool. Sega! Tainas jääb pigem nö „purune”. Aseta potile peale kaas ning lase kümmekond minutit tainal seista. Seejärel sõtku käte vahel tainas ühtlaseks. Selleks, et sõtkumine oleks sujuvam tee seda kergelt õliste kätega. Jaga tainas neljaks pallikeseks ning ruuli tainas küpsetuspaberi vahel õhukeseks*. Libista ühuke tortilja kergelt õliga piserdatud kuumale pannile ning küpseta mõlemalt poolt paar minutit ehk seni kuni need omandavad kuldse jume. Tee samamoodi ka teiste tortiljadega.
Täidiseks haki kalkuniliha tükkideks ning prae pannil küpseks, maitsesta soola ja pipraga. Määri küpsetatud tortiljadele Kreeka jogurt. Laota peale kalkuniliha, hakitud salatilehed, tšilli, koriander ning kurgi- ja pirnitükid. Maitseks raputa peale soola ja pipart. Serveeri!
*Ära muretse, kui tortiljad ei tule ideaalselt ümmargused – tegemist on ju koduste tortiljadega.
Gluteenivaba! Valmista õhukesed tortiljad samal päeval peale taina valmistamist!