postthumb
4
30 min
Pearoog

Juustune tortiljavorm

See on üks ülimalt hea vormiroog – valmib see tortiljadest, mille sisse on pistetud munaputru, kalkuniliha ning juustu. Lõpptulemuseks on ahjusoe koores küpsenud tortiljaroog. Selles roas on kasutatud Rannamõisa jahutatud kalkunilihastrogonovi ning tänu valmislõigatud lihatükkidele on seda mugav kasutada erinevate pirukate täidistes ja ka siinsamas toidus.

 

 


Foto: Ragne Värk

 

Koostisosad

  • Munapuder
    • 1,5 dl piima
    • 3 muna
    • soola
    • 200 g Rannamõisa jahutatud kalkunistrogonovi
    • soola
    • 4 suurt tortiljat
    • 100 g suitsujuustu, riivituna
    • 2 dl rõõska koort (35%)
    • 1 muna
    • 125 g tavalist juustu, riivituna

Valmistamine

Valmista munapuder. Selles klopi piim ja munad omavahel segamini ning maitsesta soolaga. Vala segu kuumale, õliga piserdatud, pannile. Seejärel kuumuta munasegu, ise aeg-ajalt segades, kuni munasegu hüübib. Prae teisel pannil valmis kalkunilihastrogonov, vahepeal maitsesta soolaga.

Aseta tortiljad lauale, jaota nendele munapuder, seejärel suitsujuust ning kõige viimasena küpsetatud lihatükid. Keera tortiljad rulli ning aseta sobivasse ahjuvormi* nii, et need oleks tihedasti üksteise kõrval. Seejäreö klopi omavahel segamini rõõsk koor ja muna ning vala vormi. Laota peale juustuviilud ning küpseta rooga ahjus 200 kraadi juures 15 minutit, seejärel lülita korraks grillrežiimile ning küpseta seni, kuni juust kergelt mullitama hakab. Enne söömist lase pisut jahtuda.

Kui soovid pisut rammusamat putru, siis asenda piim rõõsa koorega (10%),
*Selle toidu valmistamisel oli kasutusel ahjuvorm suurusega 23x17cm

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun