Kadakase mekiga pardikoivad ja hapukapsas
See roog on toekas ning sobib hästi valmistamiseks jahedamal hooajal. Liha jääb lõpptulemusena nii pehme ning tänu pardikoibadele maitsestub ja haudub hapukapsas ülimalt maitsvaks.
Koostisosad
-
- 4 Rannamõisa jahutatud pardikoiba
- soola, pipart
- 10 kadakamarja
- 3 vürtsitera
- 3 sl tumedat demerera suhkrut
- 500 g hapukapsast
- 1 dl koort (35%)
Valmistamine
Hõõru pardikoivad korralikult soola ja pipraga kokku. Uhmerda kadakamarjad ja vürtsiterad peeneks, sega juurde 2 sl suhkrut ning hõõru segu pardikoibadele. Pane pardikoivad ahjuvormi ning lase üleöö jahedas maitsestuda.
Järgmisel päeval võta pardikoivad ahjuvormist (ära sinna tekkinud vedelikku ära vala!) Laota põhjale pool hapukapsa kogusest, aseta peale pardikoivad ning raputa peale soola. Kata ülejäänud hapukapsakogusega ning raputa neile peale 1 sl suhkrut. Kõige viimasena vala vormi koor, kata vorm korralikult fooliumiga ning küpseta 160 kraadi juures u 2 tundi.