2-le
Pearoog
Kalkun sinihallitusjuustu-pähkli kastmega
See on üksülimaitsev kreemjas sinihallitusjuustu-pähklikastme lisandiga toitev retsept, mida jagas meiega eesti ujuja Triin Aljand. Minu kommentaar sellele toidule on igati positiivne, arvestades, et eriliselt mõnusa meki annavad sellele toidule juurde pähklid.
Koostisosad
-
- 400g Rannamõisa jahutatud kalkuni rinnafileed,
- 200ml rõõska koort (35%),
- 75 g sinihallitusjuustu,
- 25 g soolatud india pähkleid,
- 25 g soolatud pistaatsiapähkleid,
- 200 g meelepärast pastat
Valmistamine
Pane pott koos koore ja sinihallitusjuustuga tulele. Kuumuta madalal tulel seni, kuni juust on sulanud. Prae pannil kalkuniliha koos soola-pipraga valmis. Seejärel haki pähklid väiksemaks ja rösti neid kuumal kuival pannil mõni minut. Seejärel lisa pähklitele eelnevalt valmistatud juustukaste. Valmista pasta vastavalt pakendil olevatele juhenditele. Serveeri eelnevalt praetud kalkuniliha koos kõrvale asetatud pastaga, mis on kaetud juustu-pähklikastmega.