postthumb
40 min
Pearoog
Lihtne

Kalkunilihaviilud maapähklivõi marinaadis

Maapähklivõi kas meeldib või mitte. Siin retseptis leiab see võie tavapärasest pisut teistsugust kasutust. Valmib üks imehea marinaad, mille lõpptulemusel jääb linnuliha kergelt pähklise ja apelsinise mekiga…

Koostisosad

    • 500 -600 g Rannamõisa jahutatud kalkuni rinnafileed
    • soola
  • Marinaad
    • 50 g maapähklivõid
    • 1 apelsini pressitud mahl
    • 0,5 tl heledat sojakastet

Valmistamine

Lõika kalkuni rinnafileest viilud ja aseta säilituskarpi. Pane kõik marinaadiained potti ning kuumuta segu pidevalt segades, kuni kõik ilusti seguneb. Lase jahtuda paar minutit ning vala siis marinaad kalkunile. Sulge kaanega ning raputa kõik segamini. Lase maitsestuda vähemalt 4 tundi.

Seejärel eemalda lihalt üleliigne marinaad, Aseta lihad grillile, maitsesta soolaga ning küpseta mõlemalt poolt kuldseks.

Maapähklivõid saad lihtsasti ise teha. Püreesta lihtsalt köögikombainis soolapähkleid seni, kuni need muutuvad võiseks massiks!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun