Kalkunirulaad musta leiva täidisega
Kalkunirulaad on lausa ideaalne roog, mida serveerida jõulude ajal. Saad seda rooga serveerida külmalt eelroaks või suupistena, mistõttu võid selle roa vabalt valmis teha kuni 2 päeva enne serveerimist. Täidiseks sellele rullile on lisatud musta leiba, mis tekitab kerget jõulumeeleolu. Loomulikult võib alati katsetada sellise rulaadi tegemisel erinevate täidistega!
Koostisosad
-
- 700 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnaliha
- soola
- 2 sl võid
- 0,5 dl puljongit
-
Täidis
- 175 g rukkileiba
- 100 g peekonit
- 1 varsselleri vars
- 1 väiksem sibul
- 1 küüslauguküüs
- 2 sl hakitud tüümiani
- 2 sl metspähkleid (röstitud)
- 1 dl puljongit
- soola, pipart
Valmistamine
Lõika rinnafilee pooleks, kuid ära liha läbi lõika. Seejärel tambi toidukile vahel filee lihahaamriga õhukeseks. Maitsesta liha soolaga.
Täidise valmistamiseks rösti rukkileivaviile kergelt. Seejärel murenda leib kaussi ning vala juurde puljong. Lõika peekon, varsseller, sibul ja küüslauguküüs väikesteks tükkideks. Prae pannil esmalt peekonit minutijagu ning seejärel lisa pannile varsseller, sibul, küüslauguküüs ja tüümian. Küpseta seni, kuni sibul on klaasjas ning seejärel lisa segu kaussi leivale seltsiks. Sega kõik korralikult läbi ühtlaseks massiks, Kõige viimasena lisa hakitud metspähklid ning maitsesta soola, pipraga. Laota valmistatud täidis rinnalihale, jättes ääred 1 cm ulatuses vabaks. Seejärel keera liha pikemast küljest rulli, raputa peale pisut soola. Kinnita rull lihanööriga, et küpsedes roog ilusti koos püsiks.
Aseta kalkunirull ahjuvormi, määri see pealt kokku võiga ning vala vormi puljong . Küpseta liha ahjus 175 kraadi juures 40-50 minutit. Seejärel lase roal jahtuda!