Klassikaline kana-klimbisupp
Kana-klimbisupp sobib söömiseks mistahes päeval, toidukorral ning hooajal! Siin on üks lihtne retsepti katsetamiseks.
Koostisosad
-
- 2 tk Rannamõisa jahutatud kanakoiba
- külma vett
- 2 porgandit
- 1 sibul või porru valge osa
- 3-4 loorberilehte
- soola, pipart
- 3 tk (ca 650 g ) kartulit
-
Klimbid
- 4 sl võid
- 4-6 sl jahu
- 2 dl kanasupi puljongit
- 2 muna
Valmistamine
Loputa kanakoivad voolava vee all, seejärel pane potti. Lisa vesi (niipalju, et koivad oleks korralikult kaetud), kooritud porgandid, poolitatud sibul ja loorberilehed. Maitseks lisa soola-pipart. Lase vesi pliidil keema tõusta ning seejärel keeda madalal tulel vaikselt podiseda umbes tunnike. Vahepeal ära unusta puljongilt vahtu riisida!
Klimbitaina valmistamiseks sulata potis või, seejärel lisa segades juurde jahu. Kui segu on ühtlane, laena valmivast supist puljongit ning vala klimbitainasse. Sega seni kuni saad ühtlase massi. Tõsta pott pliidilt ning lisa segades munad. Kui tundub, et tainas jääb vedel, lisa täiendavalt pisut jahu.
Koori ja tükelda kartulid. Nõruta valminud puljong läbi sõela teise potti. Lõika porgandid kuubikuteks ning haki kanaliha. Aseta pott puljongiga uuesti tulele, lisa kartulikuubikud ning keeda keskmisel tulel kuni kartul pehmenema hakkab. Seejärel lisa porgandikuubikud ning hakitud kanaliha. Lisa suppi ka lusika abil pisikesed klimbitainapätsid ning keeda suppi veel mõned minutid ehk seni, kuni klimbid on korralikult küpsenud ja kartul pehme. Maitsesta lõplikult ning serveeri!