3
25 min
Salatid
Toitev
Kana-kuskussisalat
Värskendav ja toitev salatiroog, mida täiustab õlikaste. Salati võid soovi korral eelmisel päeval valmis teha.
Koostisosad
-
- 400 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
- 2 sl teriyaki kastet
- soola, pipart
- 1 dl kuskussi
- 2 dl puljongit
- 400 g külmutatud herneid
- 100 g fetajuustu
- 3 sl hakitud peterselli
- 100 g soolapähkleid
-
Kaste
- 2 sl oliiviõli
- 1 tl valge veini äädikat
- 2 tl mett
- soola, pipart
Valmistamine
Maitseta kanaliha soola ja pipraga. Prae kanaliha pannil mõlemalt poolt valmis, vahetult enne küpsemise lõppu määri liha teriyakiga kokku. Küpsenud liha tõsta pannilt ja lase sel rahuneda 10 minutit. Seejärel tükelda kanaliha.
Pane kuskuss ja puljong potti, lase vedelikul keema tõusta. Lülita pliit välja ja lase kaane all kuskussil 10 minutit valmida. Sõtku kahvliga valminud kuskuss läbi. Vala hernestele peale keev vesi, nõruta. Murenda fetajuust käte vahel kaussi, lisa kõik ülejäänud komponendid ja sega segamini.
Sega kastmekomponendid omavahel, maitsesta ja nirista kaste vahetult enne serveerimist salatile.