4
35 min
Pearoog
Gluteenivaba
Kana-riisipada
Selle maitsva roa valmistamisega on lihtne, kuna kõik valmib ühel pannil umbes 20-30 minutiga.
Koostisosad
-
Kuskussi valmistamiseks
- 0,5 sibulat
- 1-2 küüslauguküünt
- 75 g (suitsu)peekonit
- 400 g Rannamõisa jahutatud kanakintsuliha
- 2 dl riisi
- 5 dl puljongit
- 2-4 sl hakitud tilli
- 2 sl sulatatud juustu
- peotäis riivitud juustu
- soola, pipart
Valmistamine
Haki sibul ja küüslauk peeneks ning prae pannil õlis pehmeks. Tõsta kõrvale. Samal pannil prae peekonitükid kergelt läbi, lisa tükeldatud kana ning pruunista kergelt, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel lisa pannile sibul, küüslauk ning riis (keetmata!). Kuumuta läbi ning vala juurde puljong, lisa till. Aseta pannil kaas peale ning lase roal madalal kuumusel haududa 20-30 minutit. Vajadusel lisa vahepeal täiendavalt puljongit või vett, kui riis veel pehme ei ole ning vedelik imendunud.
Kui riis on valmis, sega juurde sulatatud juust ning riivitud juust. Maitsesta ning serveeri!