Kanahautis särtsakas tomatikastmes
Toitev, maitseküllane ja rikkalik lõuna- või õhtusöök. Serveeri seda rooga riisi, kuskussi või muu meelepärase lisandiga.
Koostisosad
-
Marinaad
- 700 g broilerikintsuliha
- 200 g Kreeka jogurtit
- 0,5 sidrunist pressitud mahla
- 1 tl vürtsköömneid
- 1 tl tšillipulbrit
- 0,5 tl pipart
- 2 sl ingverijuurt, hakituna
- 3 küüslauguküünt
- 0,5 tl soola
-
Kaste
- 1 sibul, hakituna
- 2 sl ingverijuurt, hakituna
- 3 küüslauguküünt, hakituna
- 1 tl kuivatatud ja jahvatatud koriandrit
- 1 sl vürtsköömneid
- 1 sl paprikapulbrit
- 1 tl Garam Masala maitseainesegu
- 1 sl pruuni suhkrut
- 300 g tomatipastat
- 1-1,5 dl vahukoort
Valmistamine
Tükelda kanaliha väiksemateks tükkideks. Sega marinaadiained omavahel kokku, lisa kanatükid. Lase lihal marinaadis maitsestuda paar tundi kuni üle öö. Kui kanaliha on maitsestunud, siis kuumuta pannil veidi õli. Eemalda kanatükkidelt üleliigne marinaad ning pruunista liha pannil läbi. Tõsta liha taldrikule.
Kuumuta samal pannil veel pisut õli ning kuumuta sibulatükid mõned minutid, seejärel lisa ingver ja küüslauk. Kui komponendid on pehmed, siis lisa koriander, vürtsköömned, paprikapulber, Garam Masala ja suhkur. Sega läbi ning vala pannile tomatipasta. Kuumuta mõni minut, kuni kastme paksenemiseni. Vala segades juurde vahukoor. Lisa kastmesse eelnevalt praetud kanalihatükid (koos marinaadiga, milles liha maitsestasid)! Lase segul keema tõusta ning hauta siis madalal kuumusel umbes 10 minutit. Maitsesta lõplikult ning serveeri.