postthumb
4-5
45 min
Lõunasöök
Toitev

Kanahautis särtsakas tomatikastmes

Toitev, maitseküllane ja rikkalik lõuna- või õhtusöök. Serveeri seda rooga riisi, kuskussi või muu meelepärase lisandiga.

Koostisosad

  • Marinaad
    • 700 g broilerikintsuliha
    • 200 g Kreeka jogurtit
    • 0,5 sidrunist pressitud mahla
    • 1 tl vürtsköömneid
    • 1 tl tšillipulbrit
    • 0,5 tl pipart
    • 2 sl ingverijuurt, hakituna
    • 3 küüslauguküünt
    • 0,5 tl soola
  • Kaste
    • 1 sibul, hakituna
    • 2 sl ingverijuurt, hakituna
    • 3 küüslauguküünt, hakituna
    • 1 tl kuivatatud ja jahvatatud koriandrit
    • 1 sl vürtsköömneid
    • 1 sl paprikapulbrit
    • 1 tl Garam Masala maitseainesegu
    • 1 sl pruuni suhkrut
    • 300 g tomatipastat
    • 1-1,5 dl vahukoort

Valmistamine

Tükelda kanaliha väiksemateks tükkideks. Sega marinaadiained omavahel kokku, lisa kanatükid. Lase lihal marinaadis maitsestuda paar tundi kuni üle öö. Kui kanaliha on maitsestunud, siis kuumuta pannil veidi õli. Eemalda kanatükkidelt üleliigne marinaad ning pruunista liha pannil läbi. Tõsta liha taldrikule.

Kuumuta samal pannil veel pisut õli ning kuumuta sibulatükid mõned minutid, seejärel lisa ingver ja küüslauk. Kui komponendid on pehmed, siis lisa koriander, vürtsköömned, paprikapulber, Garam Masala ja suhkur. Sega läbi ning vala pannile tomatipasta. Kuumuta mõni minut, kuni kastme paksenemiseni. Vala segades juurde vahukoor. Lisa kastmesse eelnevalt praetud kanalihatükid (koos marinaadiga, milles liha maitsestasid)! Lase segul keema tõusta ning hauta siis madalal kuumusel umbes 10 minutit. Maitsesta lõplikult ning serveeri.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun