Kanakoivad nelgi ja kaneeliga
Ahjus küpsetatud kanakoivad on lõuna- või õhtusöögiks alati hea mõte. Tegemist on justkui sellise roaga, mis tundub keeruline, kuid tegelikult on tegemist mõnusa mugavustoiduga. Järgnevalt üks idee, kuidas kanakoibasid valmistada võiks! Selle roa kõrvale sobib ideaalselt pasta, ahjus röstitud juurikad või tõeline vanakooli klassika – kartulipuder. Retsept pärineb raamatust: Lihtsalt linnulihast. Kiired ja kodused road kanast kuni pardini.
Koostisosad
-
- 4 kanakoiba
- 0,5 sibulat, viilutatuna
- 4 küüslauguküünt
- 3 loorberilehte
- 1,5-2 dl valget veini (või vett)
- meresoola
- oliiviõli
-
Marinaad
- 1 tl koriandriseemned
- 0,5 tl nelgiterasid
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli
- 0,5 tl pipratera
- 1 tl meresoola
- 4 küüslauguküünt
- 2 tl mett
- 0,5 sidrunit (sellest riivitud koor ja pressitud mahl)
Valmistamine
Uhmerda marinaadi 6 esimest komponenti ühtlaseks, lisa mesi, riivitud sidrunikoor ja pressitud mahl ning sega kõik ühtlaseks. Hõõru saadud seguga kanakoibasid ning jäta maitsestuma ettevalmistuste ajaks.
Viiluta sibul ning pane vormi. Lisa kooritud küüslauguküüned, loorberilehed ja vein. Aseta peale kanakoivad. Raputa koibadele maitseks peale meresoola. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, seejärel aseta peale kaas (või foolium) ja küpseta veel 15-20 minutit. Seejärel eemalda kaas, vala koibadele peale oliiviõli ning lase küpseda veel ca 10 minutit, kuni koivad on pruunistunud.
NB! Paku kastmeks küpsemisest ahjuvormi tekkinud leent. Ciabatta sinna sisse kastetuna on
veel parem!