4
1 h 10 min
Lõunasöök
Klassika
Kanakoivad teriyaki ja küüslauguga
Eriti lihtne retsept kanakoibade küpsetamiseks. Lõpptulemuseks on klassikalise olemusega ahjuroog, millel pisut küüslaugust mekki. Kusjuures, küüslauku koorima ei pea, see rändab lihtsalt pooleks lõigatuna ahjuvormi.
Koostisosad
-
- 1 kg Rannamõisa jahutatud broilerikoibasid
- soola, pipart
- 3 sl teriyaki kastet
- 3 loorberilehte
- 1 sl oliiviõli
- 1 küüslaugupea
Valmistamine
Maitsesta kanakoivad korralikult soola ja pipraga ning hõõru kokku teriyaki kastmega. Tõsta ahjuvormi, lisa loorberilehed ja nirista peale oliiviõli. Poolita küüslauk horisontaalselt ja tõsta need ahjuvormi.
Küpseta kana 220 kraadi juures 10 minutit. Seejärel aseta vormile peale kaas ja küpseta seejärel 175 kraadi juures umbes 50-60 minutit. Enne ahjust võtmist pane ahi grillrežiimile ja pruunista kanakoivad pealt kuldseks. Serveeri koos riisiga!