4-6
30 min
Pearoog
Kanamaksa-õunakotletid
Kanamaksa-õunakotletid on hea mugavustoit puhuks, kui aega kipub nappima. Eriti lihtne juhul, kui keedetud kartulid juba eelmisest päevast külmas ootamas, nii et siis ei jää üle muud kui kõik kokku segada ning kogu kupatus pannile panna.
Koostisosad
-
- 300 g Rannamõisa jahutatud kanamaksa
- 5 keskmise suurusega keedetud kartulit, riivituna
- 2 keskmise suurusega koorega õuna, riivituna
- 1 muna
- 250 g kohupiima (teralist)
- 3 dl jahu
- ca 1 tl soola
Valmistamine
Kuivata maks majapidamispaberiga ning püreesta mikseri või köögikombainiga püreeks. Lisa maksapüreele keedetud kartul ning õun. Sega sisse muna ja kohupiim. Kõige viimasena lisa jahu ja sool. Sega ühtlaseks massiks ning prae kuuma õliga piserdatud pannil väikesed kotletid mõlemalt pool kuldseks.
Foto: Ragne Värk