Kanamaksapatee
Veidi pidulikuma välimusega suupiste, mis külaliste üllatamiseks justkui loodud. Kasuta broilerimaksa (nagu retseptis) või siis hoopis katseta sama retsepti pardimaksaga! Nii või teisiti on lõpptulemus meeldivalt üllatav.
Koostisosad
-
- 100 g võid
- 250 g Rannamõisa jahutatud broilerimaksa
- 50 g sibulat
- 30 g porgandit
- 50 g seapekk
- maitse järgi muskaatpähklit
- maitse järgi musta terapipart
- maitse järgi Maldon soola
- 4 cl konjakit
- 25 g pekanipähkleid
- 1 sl seedimänniseemneid
- 5 tk kuivatatud ploomi
- 1 sl värskeid tüümianilehti
- 2 viilu röstsaia
- 20 g rukola salatilehti
Valmistamine
Puhasta kanamaks kelmetest ja prae kuumal pannil võiga (50% retsepti kogusest), lisa tükeldatud sibul, riivitud porgand ja seapekk ning lisa veidi keevat vett. Maitsesta soola, värskelt jahvatatud musta terapipra ja riivitud muskaatpähkliga. Hauta seni, kuni kõik komponendid on pehmed ja lase läbi hakklihamasina. Lisa ülejäänud või ja konjak ning kuumuta pasteeti, kuni konsistents on ühtlane. Vala pasteet vormi ja aseta jahtuma. Peale jahtumist sega hulka ahjus röstitud pähklid, seemned, kuivatatud ploomid ja tüümian. Soovi korral lisa veel soola või värskelt jahvatatud musta terapipart. Serveeri koos röstitud saia ja rukolasalatiga.
Hakklihamasina puudumisel kasuta saumikserit!