4
1 h
Hakklihast toidud
Põhiretsept
Kanalihapelmeenid
Mahlase täidisega isetehtud pelmeenid.
Koostisosad
-
Tainas
- 4 dl jahu
- 1 tl soola
- 1 dl vett
-
Täidis
- 2 küüslauguküünt
- 1 sibul
- 300 g Rannamõisa broileri- või kalkunihakkliha
- 0,25 dl lihapuljongit
- 3 sl lehtpeterselli, hakituna
- soola ja musta pipart
Valmistamine
Taina valmistamiseks sega jahu, sool ja vesi ühtlaseks tainaks. Haki küüslauguküüned ja sibul ning prae pannil kergelt läbi (esmalt lisa sibul ning seejärel küüslauk). Lisa hakkliha, puljong, petersell ning maitsesta soola ja pipraga. Sega ühtlaseks massiks. Rulli tainas jahusel õhukeseks. Vormi sellest teeklaasi või vormi abil tainakettad. Tõsta igale tainakettale supilusikatäis täidist. Tõsta tainas ümber täidise ja suru servad tugevasti kinni. Keeda soolaga maitsestatud vees pelmeenid valmis. Serveeri!