Kanapirukad (pärmitainaga)
Klassikalisest pärmitainast valmivad kahe erineva täidisega kanapirukad. Pooled pirukad on täidetud kana ja sinihallitusjuustuga, teine osa aga kana, juustu ja küüslauguga.
Hetkel jagub allolevast pärmitaina kogusest retseptis antud kahe erineva täidisega pirukate valmistamiseks. Kui soovid valmistada aga vaid ühetäidisega pirukaid, siis kahekordista soovitud täidise kogust!
Koostisosad
-
Pärmitainas
- 3 dl piima-veesegu (soovitavalt pooleks 1,5dl/1,5dl)
- 30 g presspärmi
- 9-10 dl jahu
- 1 sl suhkrut
- 1 tl soola
- 0,5 muna
- 75 g võid, sulatatuna ja jahutatuna
-
Määrimiseks
- 0,5 muna
-
Kana-sinihallitusjuustutäidis
- 225 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha kondi/nahata
- 2 sl hapukoort
- 50 g sinihallitusjuustu, murendatuna
- soola,pipart
-
Kana-küüslaugutäidis
- 225 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha kondi/nahata
- 75 g Farmi salatijuustkuubikuid küüslauguga
- 1 küüslauguküüs, peeneks hakituna
- soola,pipart
Valmistamine
Pudenda presspärm käesooja piima-veesegusse. Lisa pool jahu kogusest, sega ühtlaseks ning jäta sooja kohta (rätiku alla) kerkima vähemalt 20 minutiks. Seejärel lisa suhkur, sool, 0,5 muna ning hakka vaikselt mikseri või köögikombainiga (taignasegamiskonksudega) tainast segama. Tasapisi hakka juurde lisama jahu. Lisa ka sulatatud või ning mikserda ühtlaseks tainaks. Vajadusel lisa jahu, õige tainas peab jääma ühtlane, läikiv ning kausi servadest eemaldunud. Seejärel jäta tainas uuesti sooja kohta rätiku alla kerkima vähemalt 30 minutiks.
Kerkinud tainas mikserda uuesti kergelt läbi ning rulli tainas jahusel pinnal õhukeseks. Lõika tainast ruudud, aseta parajas koguses täidist tainaruudu keskele. Suru (vastas)ääred omavahel kokku ning pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Toimi nii ka teiste pirukatega. Seejärel määri pirukad pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures seni, kuni pirukad on pealt kuldpruunid (ca 15-20min).