Kanasalat ananassikausis
See salat ei jäta kedagi külmaks! Ananassipoolikud on meisterdatud kaussideks, millest serveeritav salat saab hoopis uue ilme! Lisaks on tegemist mõnusa nokitsemisroaga, mida võib valmistada kogu seltskonnaga – lisaboonusena ei ole hiljem ka taldrikute pesemist. Salati võib ise oma lemmikretsepti järgi valmis teha, kuid üks lihtsatest komponentidest ja alati toimiv retsept on järgnev!
Koostisosad
-
- 1 küps ananass
-
Salat
- 100 g ananassi viljaliha
- 2 väiksemat jahutatud Rannamõisa rinnafileed
- 4 sl heledat sojakastet + pisut peale niristamiseks
- 125 g keedetud riisi
- 2 peotäit hakitud (frillice) salatilehti
- 2 sl murendatud sinihallitusjuustu
- seesamiseemneid (peale raputamiseks)
Valmistamine
Lõika ananass pooleks. Eemalda südamik ning uurista sisu välja. Liialt õhukeseks ära „ananassikaussi” tee, kuna siis on ebamugav seda tõsta! Seejärel tükelda 100 g ananassi viljaliha. Prae väiksemateks tükkideks lõigatud kanafileetükid pannil õlis valmis. Minutijagu enne küpsetamise lõpetamist vala segades juurde sojakaste.
Sega omavahel kõik salatikomponendid ning jaga segu ananassidesse. Nirista üle veidikese sojakastmega ning raputa peale seesamiseemneid!