postthumb
3-4
20 min
Pearoog

Kanasalat kodujuustukastmega

Suvine salat, mille muudab eriti tervislikuks just kodujuust. Siin retseptis on klassikalise hapukoort ja majoneesi sisaldava kastme asemel kasutatud hoopis kodujuustu, mis on enne salatisse segamist püreestatud. Salat saab taljesõbralikuma joone, kuid säilib siiski selle roa soovitud kreemisus. See on suvesalat, kuid samuti ka parajalt toitev, milles saab ära kasutada küpsetatud grill-liha või eelmisest päevast järgijäänud kanapraadi.

 

Koostisosad

    • 2 suut peotäit (jää)salatilehti
    • 25 g riivitudparmesani + lisaks kaunistuseks parmesanilaaste
    • kimbuke tilli, hakituna
    • 250 g grillitud/küpsetatud kanaliha
    • 50 g toortatart
    • soola, pipart
    • 200 g kodujuustu
    • 2 sl heledat sojakastet

Valmistamine

Haki salatlehed, lisa riivitud parmesan, till, kanalihatükid. Rösti kuival, kuid kuumal pannil toortatart paar minutit. Lisa salatile. Maitsesta soola ja pipraga. Püreesta kodujuust ning sega koos sojakastmega salatisse. Serveeri koheselt!

Proovi ka suitsukanaga!

Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun