Kanatäidisega takod
Mõnus mugavustoit, mida saad valmistada nii jahutatud linnulihast, kui ka juba küpsetatud grill-lihast. Viimasel juhul on takode meisterdamine eriti kiire!
Koostisosad
-
- 0,5 sibulat
- 300-400 g Rannamõisa jahutatud kanakintsuliha
- või jahutatud liha asemel sama kogus küpsetatud linnuliha
- 2 küüslauguküünt, hakituna
- 0,5 tšillipiprakauna
- 2-4 sl teriyaki kastet
- 2 sl sojakastet
- salatilehti
- värsket kurki
- 4 sl Kreeka jogurtit
- hakitud (soola)pähkleid
- sool, pipar
Valmistamine
Prae pannil tükeldatud sibulat. Tükelda toores linnuliha* ning lisa sibulale seltsiks koos hakitud küüslauguküüne ja tšillitükkidega. Maitsesta veidikese soola ja pipraga ning lisa pannile teriyaki ning sojakaste. Sega ning küpseta liha valmis. Vajadusel haki segu kahvliga väiksemaks ning soovi korral võid täiendavalt lisada teriyakit.
Tõsta takodele salatileht. Ribasta või tükelda kurgid ning pista värskuse andmiseks salatilehtedele. Tõsta peale pisut Kreeka jogurtit. Seejärel lisa meelepärases koguses kanatäidist ning raputa üle hakitud pähklitega. Kaunista ja serveeri!
*Kui kasutad juba küpsetatud linnuliha, siis prae sibul, küüslauk ja tšilli pannil valmis. Sega juurde tükeldatud linnuliha ning lisa segades ülejäänud kastmed ja maitseained!