Kartulikook hommikusöögiks
Jah, kui argipäeva hommikul oleks rohkem aega, siis vaaritaks ikka plaadipirukaid, täidetud omlette ja singi-täidisega ülepannikooke. Eilne hommikupoolik oli miskipärast nii särav-valge ja juba kuidagi kevadiselt pehme (vähemalt Pärnus oli nii), et ma lihtsalt pidin enne tööd ühe imelihtsa kartulikoogikese valmistama. Kui retsepti vaatate, siis pean selgituseks kindlasti ütlema, et kartuleid ma hommikul usinasti keetma ei hakanud, kasutasin ära pisikesse kausikesse paigutatud eilsed keedukartulid. Nii, et suurepärane toit eilsete kartulite kasutamiseks.
Maitsta jõudsin alles õhtupoolikul, sest ega aeg hommikul armuline ei ole ning õigel ajal kodunt väljumine on mu esmane prioriteet. Minu meespere oli nii lahke, et ka mulle säilitati üks väike tükike. Igati väärikas amps enda premeerimiseks õhtupoolikul!
Koostisosad
-
- 5 keedetud kartulit
- Rannamõisa Jäägrivorst kalkunilihast
- 4 dl piima
- 2 muna
- 150 g riivitud juustu
- 0,5-1 tl soola
- pipart
Valmistamine
Viiluta kartulid ja vorstid ning prae pannil mõni minut. Sega omavahel piim, munad, juust. Maitsesta soola-pipraga. Vala segu pannile kartuli ja vorstide peale ning kuumuta kaane all madalal kuumusel kuni piima-segu on ilusti hangunud (ca 8-10 minutit). Seejärel pane ahi ülemisele küpsetamisrežiimile ning küpseta ahjus kartulikook pealt ilusti pruuniks.