Kevadine salat toorvorstiga
Kevadiselt värske ja suviselt värviline salat on väga kerge, kuid samas ka toitev kõhutäis, mis sobib suurepäraselt kergeks õhtusöögiks. Selles retseptis võib ära kasutada vorstikesi, mis eelmise päeva grillpeost järgele on jäänud.
Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 1 karp Rannamõisa kalkuni toorvorstikesi
- 1 karp salatisegu (spinat, rukola, lamb vms)
- 3 muna
- 100 g rohelisi oliive
- 150 g kirsstomateid
- 100 g konservmaisi
- 200 g keedetud kartulit
-
Kaste
- 0,5 dl oliivõli
- 0,5 dl šerri palsamiäädikat
- 1 tl mett
- 1 tl sinepit
- soola, pipart
Valmistamine
Pane toorvorstid ahju 210 kraadi juurde 20 minutiks küpsema või valmista vorstid hoopis grillil. Pane munad keema. Samal ajal lao salatisegu vaagnale. Viiluta kartulid, poolita tomatid ja oliivid ning tõsta kõik koos maisiga salatisegule. Kastme valmistamiseks vispelda omavahel õli, äädikas, sinep ja mesi. Maitsesta soola ja pipraga. Lõika keedetud munad sektoriteks ning lao samuti vaagnale. Vala salat kastmega üle. Kõige peale tõsta juppideks lõigatud toorvorstid.
Tomatihooajal kasuta eestimaiseid maitsvaid tomateid!
Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)