Kevadroheline salat broilerikintsulihaga
Tegemist on ühe äärmiselt mõnusa toitva salatiga, kus maitsepunkti paneb roale broilerikintsuliha, mis on pärast pannil pruunistamist pistetud soja-ingverimarinaadi. Nii ongi lõpptulemuses veidi ingveri vürtsi ning soja särtsu.
Koostisosad
-
- 1 dl odrakruupi
- 450 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha, kondita/nahata
- soola, pipart
- 4 sl heledat sojakstet
- 2 sl riivitud ingverijuurt
- 10 päikesekuivatatud tomatit
- 2 suuremat pirni
- 100 g erinevaid rohelisi salatilehti
- 50 g parmesani, riivituna
Valmistamine
Loputa kruubid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks (soovitav on neid enne paar tundi vees leotada).
Lõika kintsuliha tükkideks ning prae pannil küpseks, maitsesta kergelt pipraga. Sega kausus omavahel soja ja riivitud ingver ning pane küpsetatud broileritükid marinaadi. Raputa, et kõik saaks marinaadiga kaetud.
Lõika pirn ja päikesekuivatatud tomatid tükkideks ning sega kokku salatilehtedega, lisa juurde ka parmesan ning odrakruubid. Sega kergelt ning aseta vaagnale. Peale aseta marineeritud broileriliha ja vala peale ka marinaadikaste.
Pirni asemel võid kasutada ka melonit