4
10 min
Võileivad
Põnev!
Kiired hommikuleivad pasteedi, avokaado ja röstitud kikerhernestega
Igavast pasteedivõileivast saab üsnagi lihtsasti valmistada eriti maitsva ja toitva ampsu!
Koostisosad
-
- 4 leivaviilu
- Rannamõisa pardimaksa- või kanamaksapasteeti
- 1 küps avokaado
- oliiviõli, soola, pipart, sidrunist pressitud mahla
- suur peotäis keedetud kikerherneid
- 1 tl võid
- 0,5 tl paprikapulbrit
- rukolalehti
Valmistamine
Määri leivaviiludele pasteet (soovi korral võid leivaviilud eelnevalt pannil võis röstida). Valmista avokaadomääre, selleks püreesta kahvliga viljaliha, lisa sorts oliiviõli, maitse järgi soola-pipart ning pisut sidrunimahla. Tambi maitseained kahvliga avokaadopüreesse ning laota see leivaviiludele. Sulata pannil või, lisa kikerherned ning kuumuta neid umbes minutijagu. Sega juurde paprikapulber, kuumuta kiirelt läbi ning laota need leibadele. Lisa katteks mõned rukolalehed, nirista peale oliiviõli ning serveeri!