6
10 min
Lisandid
Klassika
Kilekotikurgid
Kilekotikurgid on sobiv lisand mistahes roa juurde, olgu selleks siis grillitud linnuliha, koorene salat, panniroog või mõni muu toitev kõhutäis.
Koostisosad
-
Kotletid
- 1 kg väikseid kurke
- 1 sl meresoola
- 1 tl suhkrut
- 1 tl köömneid (soovi korral)
- 5 viilutatud küüslauguküünt
- kimp tilli (koos vartega)
- peotäis mustasõstralehti
Valmistamine
Leota kurke külmas vees umbes tunnike. Tõsta kilekotti meresool, suhkur, köömned, viilutatud küüslauguküüned, katki murtud till ja rebitud mustasõstralehed. Lõika vees leotatud kurkidel mõlemad otsad ära ja tõsta need kilekotti. Raputa kotti, et kõik komponendid omavahel kokku puutuks. Seo kilekott kinni ja lase kurkidel külmkapis maitsestuda üle öö.