Pearoog
Kleepuva marinaadiga ingveri-meeküülik
Kui valmistada küülikut, siis minu eelistuseks on lisada küülikule kergeid maitseid. Ühesõnaga ei tohi lisandid tappa küüliku enda maitset, sest küülik teadupärast omandab maitseid lihtsasti. Pole ju mõtet valmistada rooga, kus domineerib ülitugev maitseaine, nii et lõppkokkuvõttes ei ole vahet kas sööd küülikut, parti või kalkunit.
Järgnevalt üks hästi lihtne, kuid praegusesse talvisesse ilma väga hästi sobiv õhturoog. Killukese ingveri ja küüslauguga valmistatud küülik.
Koostisosad
-
- 3 Rannamõisa Jahutatud küülikutükki (sobib nii tagakints, esikints, rinnatükk)
- 2 sl mett
- 2 sl soja
- 2 sl mahedat sinepit
- 1 küüslauguküüs, viilutatuna
- 1 sl riivitud ingverit
- soola