postthumb
3
20 min
Pearoog
Maitsev

Kleepuvas kastmes krõbe maks

See on vist üks selline retsept, mis võib maksaroogade vihkajad hoopis selle usku pöörata. Maks on seesugune tooraine, mis väga kaua kuumutamist ei taha. Kiirelt kuumutamist ühelt ja teiselt poolt ning ongi valmis. Lõpptulemusena peab maks jääma seest kergelt roosakas. Tänu kiirele küpsemisajale saab see toit kiiresti valmis.

 

Koostisosad

Valmistamine

Puhasta maks üleliigsetest kelmetest ning pane piima sisse likku vähemalt 30 minutiks. Seejärel patsuta majapidamispaberiga kuivaks.

Pane taldrikule maisitärklist ning lisa paar näpuotsatäit soola. Püherda maksatükke tärklises ning prae siis õliga piserdatud kuumal pannil maksatükid mõlemalt poolt küpseks. Kuna maksa on palju, siis küpseta mitmes osas. Tõsta küpsetatud tükid kaussi. Vahepeal sega kokku kõik kastme ained. Vajadusel „timmi“ kastet. Vala kaste maksatükkidele ning sega kergelt need kokku.

Oluline on maksa mitte üle küpsetada!

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun