Kodujuustupõhjaga pitsa
Tahad kodus pitsat valmistada, aga sind hirmutab pärmitainast pitsapõhja valmistamine? Selle asendamiseks on tegelikult mitmeid võimalusi. Üheks ideeks on pitsapõhi valmistada kodujuustust. Tegemist on lihtsa ja pisut tervislikuma pitsapõhjaretseptiga, mis klassikalisele retseptile küll ei sarnane, kuid on sellegipoolest põnev ja väga mõnusa maitsega! Katteks aseta peale kõik see, mis endale meelepärane. Mõned meiepoolsed soovitused aga leiad alljärgnevalt!
Koostisosad
-
Kodujuustupõhi
- 380 g kodujuustu (vali pigem selline kuivema tekstuuriga kodujuust)
- 2 muna
- 100 g jahu
- näpuotsatäis soola
-
Kate 1
- tomatipastat
- Rannamõisa hakklihasegu broileririnnafileest (eelnevalt prae läbi)
- paprikatükke
- värsket tüümiani
- riivitud juustu
-
Kate 2
- tomatipastat
- Rannamõisa suitsutatud broilerikintsuliha
- šampinjone
- marineeritud kurki
- riivitud juustu
-
Kate 3
- tomatipastat
- Rannamõisa jahutatud broilerifileed (eelnevalt prae läbi)
- peekonit
- päikesekuivatatud tomateid
- sinihallitusjuustu
- riivitud juustu
Valmistamine
Põhja jaoks sega kõik komponendid omavahel ühtlaseks massiks ning pane see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Määri lusikaga ahjuplaadil laiali õhukeseks kihiks. Küpseta ahjus 180 kraadi juures 15-20 minutit. Seejärel lisa eelküpsetatud põhjale sobivad katte ained ning küpseta 200 kraadi juures seni, kuni juust on pealt meeldivalt sulanud!
Lisa kodujuustupõhjale ka meelepäraseid kuivatatud ürte!