Kõige parem pitsa
See retsept seisneb pigem ühe väga hea tainapõhja retsepti jagamises. Pitsale peale võibju igaüks oma soovide kohaselt panna just seda, mida hing ihaldab. Selle pitsa katteks on loomulikult maitsev hakklihasegu broilerikintsulihast, mis eelnevalt pannil kiirelt valmis küpsetatud. Seesama linnuhakkliha jääb pitsal ülimalt mõnus ja mahlane.
Koostisosad
-
- 4 g kuivpärmi
- 1 tl tuhksuhkrut
- 1 tl peenikest meresoola
- 160 ml leiget vett
- 250 g nisujahu
- 1-2 sl õli
-
Kate
- 200 g Rannamõisa hakklihasegu broilerikintsulihast
- soola, pipart
- 3-4 sl tomatipastat
- 1 väike tšillikaun
- 1 marineeritud kurk
- 100 g mozarella juustu
- 100 g riivitud juustu
Valmistamine
Lisa pärm, suhkur ja sool leigele veele, sega ning jäta mõneks minutiks seisma. Lisa jahu ning alusta taina sõtkumist, vahepeal lisa juurde ka õli. Sõtku tainast paar minutit, kuni see käte küljest lahti tuleb.. Lase seejärel vähese jahuga ülepuistatult rätiku all soojas vähemalt 30 minutit kerkida.
Kui tainas on silmnähtavalt kerkinud rulli see jahusel pinnal kettaks ning aseta õliga piserdatud vormi (Ø 24-26cm) põhjale.
Prae hakkliha kergelt õlisel pannil valmis, vahepeal maitsesta soola ja pipraga. Määri pitsapõhi tomatipastaga, lisa hakitud tšilli ja kurgitükid. Kata hakklihaga ning seejärel puista peale juustud. Raputa peale pisut musta pipart ning küpseta pitsat alumisel siinil pöördõhuga režiimil 230 kraadi juures ca 15-20 minutit ehk seni, kuni juust on ilusti küpsenud ja mullitab!
NB! Ära kasuta ketšupit tomatipasta asemel. See teeb lõpptulemuse küpsedes hapukaks.