Kolme juustu pirukad suitsukanaga
Väga lihtsa olemusega pirukad, mis sobivad ideaalselt päeva alustamiseks. Taigna võib õhtul lihtsalt valmis segada, kausi toidukilega katta ja külma tõsta. Hommikuks on kauss täis kerkinud ja tainas lahtirullimiseks valmis. Teine hea võimalus on tainast ahjus 35-40 kraadi juues kiirkergitada.
Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 11 g kuivpärmi
- 100 ml odrajahu
- 400 ml nisujahu + 200 ml taina sõtkumiseks/rullimiseks
- 100 ml vett
- 100 ml piima
- 2 sl suhkrut
- 2 sl õli
- 1 tl soola
- 1 muna
- 150 g Rannamõisa suitsutatud suitsukanakoiba (puhastatult, hakitult)
- 150 g riivjuustu
- 100 g sinihallitusjuustu, hakituna
- 100 g toorjuustu
- 2 suurt peotäit hakitud roelist sibulat
Valmistamine
Sega kausis kuivpärm, jahud, suhkur ja sool. Lisa käesoojast veidi kuumem piima ja vee segu, muna ning õli. Sõtku korralikult läbi, raputa peale natuke jahu ja jäta sooja kohta kerkima (või tõsta kilega kaetult hommikuni külma). Kui tainas on kahekordseks kerkinud, siis lisa peotäis jahu, sõtku läbi ja tõsta uuesti kerkima. Kui tainas on jälle kahekordseks kerkinud, siis kummuta tainas jahusele lauale, sõtku läbi ja rulli ristkülikuks. Määri peale toorjuust, ning laota peale suitsukana, sinihallitusjuust, riivjuust ja roheline sibul. Keera tihedalt rulli ning lõika 16-ks tükiks. Tõsta rullid ahjuplaadile ning küpseta 200 kraadi juures 20 minutit kuni pirukad on kuldpruunid ja küpsed.
Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)