postthumb
4
15 min
Pearoog

Konjakikalkun

Konjakikalkuni retseptist lihtsamat ei ole. Tuleb lihtsalt 2 komponenti omavahel kokku segada ning see siis kalkunifileega kokku segada. Seejärel paar minutit ootamist, pisut soolaga maitsestamist ning grillimine võibki alata. Kui ilm grillimiseks sobiv ei ole, siis pane kalkunifilee hoopis ahju küpsema!

 

 

Foto: Ragne Värk

 

Koostisosad

    • ca 650 g Rannamõisa jahutatud kalkunirinnafileed
    • 1 sl konjakit
    • 2 sl heledat suhkrusiirupit
    • soola

Valmistamine

Lõika kalkunirinnafilee kuueks ning tambi need lihahaamriga õhemaks, pane lihatükid kaussi. Sega omavahel konjak ja suhkrusiirup ning sega fileetükid sellega kokku. Lase maitsestuda ca 10 minutit. Seejärel maitsesta fileed soolaga ning küpseta grillil valmis.

Kui kasutad küpsetamiseks ahju, siis pruunista soolaga maitsestatud lihatükid pannil õlis mõlemalt poolt kuldpruuniks ning küpseta seejärel ahjus 175 kraadi juures u 15-20 minutit.

Fileesid saab hõlpsamini õhemaks (lihahaamriga) tampides, kui asetad need
toidukile vahele.

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun