4-6
1 h 15 min
Lõunasöök
Klassika
Köögivilja-kanahautis
Lihtsasti valmiv lõuna- või õhtusöök kana ja köögiviljadega.
Koostisosad
-
- 1 kg Rannamõisa kanakintse või kanakintse seljata
- 3 sl (kuhjaga) austrikastet
- 1 sl sriracha kastet
- soola, pipart õli
- 400 g kapsast
- 2 suuremat porgandit
- 6 keskmise suurusega kartulit
- 4 küüslauguküünt
- 75 g võid
- 4 dl puljongit
Valmistamine
Hõõru kanakintsud kokku austrikastme, sriracha´ga ning maitsesta soola-pipraga. Tükelda kapsas, kooritud porgandid ja kartulid ning lisa kaussi lihadele seltsiks. Sega kõik läbi. Tõsta segu ahjuvormi, lisa viilutatud küüslauguküüned ning aseta kõige peale või-tükikesed. Lisa maitseks veel pisut soola ja pipart ning nirista üle veidikese oliiviõliga.
Küpseta rooga pöördõhurežiimil 185 kraadi juures 15 minutit. Seejärel vala vormi puljong, tõsta peale kaas ning küpseta veel ca 40-50 minutit. Raputa peale maitserohelist ja serveeri.