8
1 h
Pirukad
Köögivilja-singipirukas
Rohke täidisega pirukas, millele annavad maitset porgand, juurseller ja sink!
Koostisosad
-
Põhi
- 150 g võid
- 3 dl täisteranisujahu
- näpuotsatäis soola
- 2 sl riivitud juustu
-
Täidis:
- 125 g broilerifileesinki röstitud küüslauguga
- 150 g porgandit
- 150 g juursellerit
- 150 g fetajuustu
- 3 muna
- 300 g hapukoort
- soola, pipart
Valmistamine
Pane või, jahu ja sool kaussi ning sega kätega ühtlaseks tainaks. Kõige viimasena sõtku juurde riivitud juust. Suru tainas koogivormi (Ø22cm) põhja ja äärtele.
Lõika sink ribadeks. Koori köögiviljad ning riivi jämeda riivipoolega. Pane vormi pirukapõhjale singiribad, köögvili ning feta juust. Sega omavahel munad ja hapukoor, maitsesta soola-pipraga ning vala samuti vormi. Küpseta pirukat pöördõhuga režiimil 170 kraadi juures 40-50 minutit.