3 prk
1 h
Lisandid
Lisand
Köögiviljasalat (grillitud) liha kõrvale
Maitsev lisand grillitud või küpsetatud liha kõrvale. Tegemist on hoidisega, mis valmib tegelikult väga lihtsasti. See hoidis seisab (purgis suletuna) külmkapis ilusti umbes 3-4 kuud. Purgi avamisel kasuta see aga ära 3-4 päevaga.
Koostisosad
-
- 500 g sibulat
- 500 g suvikõrvitsat
- 500 g paprikat
- 500 g tomateid
- 5 küüslauguküünt
- 2 dl toiduõli
- 1 sl soola
- 100 g suhkrut
- 2 sl äädikat (30%)
Valmistamine
Tükelda köögiviljad (suvikõrvitsat ja tomatit ei ole vaja koorida). Kuumuta potis õli ja kuumuta selles sibulaid mõni minut. Lisa ülejäänud köögiviljad (ka küüslauk) ning sool ja suhkur. Lase keema tõusta ja kuumuta siis madalal kuumusel umbes pool tundi. Selleks ajaks peaksid köögiviljad pehmed olema, aga mitte ülemäära pudruks läinud.
Sega juurde äädikas. Kuumuta veel minutijagu. Maitsesta lõplikult ja tõsta valminud salat eelnevalt ettevalmistatud purkidesse.