Kookospiima-kanasupp
Pisut vürtsikas, meeldivalt ingverine ning äärmiselt kosutav supike, mis sobib soojendavaks roaks jahedate ilmadega, kui ka kergemaks roaks siis, kui eelmisel päeval on söömisega pisut liialdatud! See kookospiimasupp on laktoosi- ja gluteenivaba ning sobib hästi ka paleo toitumist järgivatele inimestele. Täidab hästi kõhtu, kuid samas ei tekita raskustunnet. Valmib lihtsa vaevaga, mistõttu sobib kiirelt valmistamiseks ka peale väsitavat tööpäeva.
Koostisosad
-
- 400 g Rannamõisa jahutatud broilerikintsuliha
- 1 sibul
- 50 g koorimata ingverijuurt
- 200 g suvikõrvitsat
- 200 g brokoliõisikuid
- 0,5-1 tl cayenne pipart (kogus oleneb sellest, kui vürtsikat soovid)
- 2 purki (800ml) kreemjat kookospiima
- 8 dl puljongit
- soola, pipart
Valmistamine
Lõika kintsuliha tükkideks ning pruunista pannil, maitsesta kindlasti ka soola-pipraga. Tõsta kanaliha kõrvale. Haki sibul. Koori ingver ning seejärel lõika noaga peeneks. Riivi suvikõrvits ning lõika brokoli pisikesteks õisikuteks.
Samal pannil, kus kana praadisid, prae sibul õlis klaasjaks. Poole pealt lisa ingver ning seejärel suvikõrvits ja brokoliõisikud. Prae läbi, lisa kana, cayenne ning seejärel vala juurde kookospiim ja puljong. Alanda kuumus miinimumini ning lase supil kergelt podiseda kümmekond minutit. Maitsesta lõplikult.
Foto: Ragne Värk