postthumb
4-le
Pearoog

Kookospiimas haudunud küülik

Kookospiim annab linnulihale juurde väga mõnusa maitsenüansi. Samamoodi sobib see kerge küülikulihaga. Kookospiimas haudunud küülik on lõpptulemusena „sulavalt pehme“ ning maitserikas, samas aga ei kao maitsete alla ära küüliku enda maitse.

PS! Kui avastad purgi avamisel, et  kookospiim on tükkis ja eraldunud, siis sellest pole miskit hullu. Kuumuta pliidil eelnevalt veidi kookospiima ning kõik seguneb jälle ühtlaseks massiks.

Koostisosad

    • 1 Rannamõisa jahutatud küüliku 2 taga- ja esikoiba
    • soola, pipart
    • 0,5 dl sojakastet
    • 400 ml kookospiima
    • 0,5 dl riisiveiniäädikat
    • 2 küüslauguküünt, peeneks hakituna
    • 2 sl ingverit, riivitud ja kooritud
    • 1 tl (kuhjaga) paprikapulbrit
    • 2 tl tšillikauna, peeneks hakituna
    • 1 sl suhkrut

Valmistamine

Pane soja ning kookospiim paksupõhjalisse potti, lisa ülejäänud ained ning kuumuta keemiseni. Samal ajal hõõru küülikukoivad soola ja pipraga kokku ning prae õliga piserdatud kuumal pannil mõlemalt poolt kenasti kuldpruuniks.

Aseta pruunistatud küülikukoivad kookospiimasegusse, alanda pliidikuumus miinimumini ning lase kaanega kaetult küülikul potis vaikselt podiseda 45-50 min. Serveeri värske salati või aurutatud juurviljade ning kookoskastmega, milles küülikut hautasid.

Foto: Ragne Värk

Sellel veebilehel kasutatakse küpsiseid eesmärgiga tagada veebilehe mugavam ja sujuvam kasutamine. Klõpsates nupul „Nõustun“, olete nõus küpsiste kasutamisega oma seadmes. Küpsistest saate loobuda igal ajal, muutes kasutatava seadme veebilehitseja seadistusi ja kustutades salvestatud küpsised. Rohkem infot siin. Nõustun