Kookospiimas haudunud küülik
Kookospiim annab linnulihale juurde väga mõnusa maitsenüansi. Samamoodi sobib see kerge küülikulihaga. Kookospiimas haudunud küülik on lõpptulemusena „sulavalt pehme“ ning maitserikas, samas aga ei kao maitsete alla ära küüliku enda maitse.
PS! Kui avastad purgi avamisel, et kookospiim on tükkis ja eraldunud, siis sellest pole miskit hullu. Kuumuta pliidil eelnevalt veidi kookospiima ning kõik seguneb jälle ühtlaseks massiks.
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud küüliku 2 taga- ja esikoiba
- soola, pipart
- 0,5 dl sojakastet
- 400 ml kookospiima
- 0,5 dl riisiveiniäädikat
- 2 küüslauguküünt, peeneks hakituna
- 2 sl ingverit, riivitud ja kooritud
- 1 tl (kuhjaga) paprikapulbrit
- 2 tl tšillikauna, peeneks hakituna
- 1 sl suhkrut
Valmistamine
Pane soja ning kookospiim paksupõhjalisse potti, lisa ülejäänud ained ning kuumuta keemiseni. Samal ajal hõõru küülikukoivad soola ja pipraga kokku ning prae õliga piserdatud kuumal pannil mõlemalt poolt kenasti kuldpruuniks.
Aseta pruunistatud küülikukoivad kookospiimasegusse, alanda pliidikuumus miinimumini ning lase kaanega kaetult küülikul potis vaikselt podiseda 45-50 min. Serveeri värske salati või aurutatud juurviljade ning kookoskastmega, milles küülikut hautasid.
Foto: Ragne Värk