2-3
1 h
Pearoog
Lihtne
Kookospiimas küpsetatud vürtsikad broileri poolkoivad
Tšillist ja ingverist vürtsikad poolkoivad tunduvad esmalt maitstes üsna äkilised, kuid kookospiim lisab mahedust ja kreemjat mekki. Kaste valmib vaid neljast komponendist ning valmistamine kiire ja lihtne. Kuna kastet jääb potti üsna palju, siis võib koibasid serveerida näiteks munanuudlite või riisiga, mis kastmega väga hästi klapivad. Retsept ja foto: Andra Kalda
Koostisosad
-
- 6 keskmist Rannamõisa jahutatud broileri poolkoiba
- 400 ml kookospiima
- 2 cm jäme jupp ingverit
- 0,5 - 1 sl hakitud tšillit (olenevalt kangusest ja maitse-eelistusest)
- 2 sl sojakastet
- soola, pipart
- õli praadimiseks
Valmistamine
Kuumuta pannil õli ning pruunista broileri poolkoivad iga külje pealt kuldpruuniks. Raputa peale julgelt soola ja pipart ning tõsta koivad ahjupotti. Haki tšilli ja ingver ning lisa koos kookospiima ja sojakastmega potti. Sega läbi. Küpseta 180 kraadi juures 20 minutit ilma kaaneta. Seejärel sega ning küpseta kaane all veel 25 minutit. Paku seda rooga koos riis vüi kuskussiga.