6
1 h
Pirukad
Klassika
Koore-singipirukas (Quiche lorraine)
On aeg valmistada ahjusooja pirukat – kuulsat traditsioonilist singipirukat kõige klassikalisemas võtmes, millel lisandiks sibul, sink ning juust.
Koostisosad
-
Tainas
- 4 dl nisujahu
- 0,75 tl soola
- 175 g võid
- 3 sl külma vett
-
Kate
- 1 suurem sibul
- 300 g sinki
- 3 muna
- 1 dl rõõska koort (35%)
- 1 dl hapukoort
- soola, pipart
- 3 dl riivjuustu
Valmistamine
Sega jahu ja sool, haki juurde külm või. Lisa vesi ning sõtku kiiresti tainaks. Suru tainas lahtikäiva koogivormi (22cm) põhja ja äärtele ning aseta 10 minutiks külmkappi. Torka kahvliga tainapõhja mõned augud ning eelküpseta pirukapõhja ahjus 225°C juures 10 minutit.
Haki sibul peeneks ning sink väikesteks kuubikuteks. Pruunista pannil sibul klaasjaks, poole küpsemise pealt lisa ka singikuubikud. Aseta eelküpsetatud põhjale. Sega kokku kõik ülejäänud ained, maitsesta ja kalla segu pirukale. Küpseta ahjus 200°C juures 30 minutit, kuni pirukas on pealt kuldne.