4
20 min
Pearoog
Gluteenivaba
Koorene kanaroog seentega
Kana, seened ning sinihallitusjuust sobivad ideaalselt kokku – täiendavalt maitsvalt üksteist. Järgnevalt üks lihte roog, mida on eriti münus valmistada just seenehooajal.
Koostisosad
-
- 500 g jahutatud broilerifileed
- 1 porru (valge osa)
- 300 g kukeseeni
- 4 dl rõõska koort (35%)
- 50 g sinihallitusjuustu
- soola, pipart
Valmistamine
Lõigake kanafilee väiksemateks tükkideks ning praadige pannil mõned minutid. Seejärel lisage juurde õhukesteks viiludeks lõigatud porru ning kukeseened. Praadige seni, kuni kana ja kukeseened on valmis küpsenud. Maitsestage soola ja pipraga. Seejärel valage juurde rõõsk koor ning murendage juurde sinihallitusjuust. Laske madalal kuumusel kastmel veidi pakseneda ning serveerige kohe. Kõrvale sobib pakkumiseks nii kartul, riis kui ka tatar.
Kui kukeseene hooaega ei ole, kasuta šampinjone.