4-6
30-40 min
Lisandid
Gluteenivaba
Koorene kartulipüree
Selle kartulipüree valmistamises ei ole miskit keerulist, tegelikult ongi tegemist lihtsa klassikalise lisandiga, millele maitset lisavad tüümian ning parajas koguses koort ja võid!
Koostisosad
-
- 1,5 kg kartuleid (koorimata kogus)
- soola, pipart
- 2 dl kohvikoort
- 100 g võid
- 2 sl hakitud tüümiani
- 2 sl hakitud tilli
- 2-4 sl riivitud parmesani
Valmistamine
Koori kartulid ning keeda soolaga maitsestatud vees pehmeks, nõruta ning seejärel kuumuta kartulid potis veelkord läbi, et eralduks üleliigne vedelik.
Kuumuta teises potis koort koos või ja ürtidega seni, kuni või on sulanud. Seejärel lisa kooresegu kartulitele ning tambi pudrunuiaga ühtlaseks püreeks. Vajadusel lisa täiendavalt koort või võid, kui püree liialt kuiv tundub. Vahepeal lisa sekka parmesan. Maitsesta ning serveeri lisandina!