Koorene orsotto küülikulihaga
Odrakruupidest valmistatud roog valmib üsna lihtsalt ja maitseb uskumatult hea. Veidi tomatine, veidi koorene ja täpselt sobiv sügis-talviseks kehakinnituseks. Selles retseptis kasuta ära eelmise päeva lõuna-/õhtusöögist järelejäänud küülikupraad või siis puljongi valmistamisest järelejäänud liha.
Retsept Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 1 dl odrakruupi
- 1 sl õli ja 1 sl võid
- 1 sl tomatipastat
- 1 küüslauguküüs
- 0,5 dl vahukoort
- 3-4 dl küülikupuljongit (võib asendada mõne teise puljongi või veiniga)
- 50 g küülikuliha (nt puljongi keetmisel üle jäänud liha või ahjus küpsenud käppade liha)
- 1 peotäis hakitud murulauku
Valmistamine
Pese kruubid sõelal jooksva vee all. Kuumuta pannil õli ja või. Lisa kruubid ning pruunista 3-4 minutit. Lisa ka puljong (alguses pigem vähem ja vajadusel lisa järjest juurde). Jäta kaane alla hauduma kuni kruubid on pehmed, kuid veel pisut krõmpsud. Selleks kulub 20-30 minutit. Lisa pannile hakitud küüslauk, tomatipasta, koor, hakitud liha ja murulauk. Vajadusel lisa ka soola, kui puljong ei ole piisavalt soolane. Sega ning jäta kaane alla mõneks minutiks "tõmbama".
Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)