Koorese toorjuustu-konjakikastmega broileripoolkoivad
See on üks selline pane-pane-pannile-kokku roog, mis valmib kiirelt ning maitseb hästi. Retseptis kasutatud konjak annab lõpptulemusele veidi teistsuguse meki, mis sobib kanalihaga imehästi. Seda toitu võid pakkuda lihtsalt suupistena või siis toekamaks toiduks koos kartulipudru, riisi või aurutatud köögiviljadega.
Koostisosad
-
- 600 g Rannamõisa jahutatud broileripoolkoibi
- soola, pipart, jahu
- 3 küüslauguküünt, peeneks hakituna
- 4 (suurt) sl konjakit
- 2,5 dl kanapuljongit
- 2 tl mett
- suur peotäis tilli, peeneks hakituna
- 50 g toorjuustu
Valmistamine
Maitsesta broilerikoivad soola ja pipraga ning püherda neid siis jahus. Kuumuta pannil tubli kogus õli ning prae koivad kuldseks. Küpsemise lõpu poole lisa pannile ka peeneks hakitud küüslauguküüned. Seejärel lisa konjak, lase aurudel minna ning vala siis juurde puljong. Sega sisse mesi ja till ning lase madalal kuumusel podiseda ca 20 minutit. Vahepeal proovi, kas kaste vajab maitsestamist. Seejärel lisa toorjuust ning lase kastmesse sulada. Serveeri.
Konjaki asemel võid kasutada ka valget veini.