2
35 min
Supid
Gluteenivaba
Kõrvitsapüreesupp suitsutatud kanalihaga
See on väga-väga maitsev kõrvitsapüreesupp. Mõnusalt kreemja konsistentsiga ja kergelt vürtsika ning suitsuse maitsega.
Koostisosad
-
- 1 väike pudelkõrvits (kaalus umbes 750 g)
- 200 g Rannamõisa suitsutatud broilerikoib
- keevat vett
- 200 ml rõõska koort 35%
- 0,25 tk sidrunit
- 5-6 basiiliku lehte
- 1 tüümiani oksa lehed
- 1 sl oliiviõli
- 20 g võid
- sool
- muskaatpähkel
- 1 väike tšillikaun
Valmistamine
Koori ja puhasta kõrvits ning lõika kuubikuteks. Pane pott tulele ning lisa õli, või, tüümian, basiiliku lehed ja kõrvits, kuumuta segades kuni 5 minutit. Kalla kõrvitsatele keevat vett, et kõrvitsad oleks napilt veega kaetud ning lase 15 minutit keeda. Püreesta kõrvitsad, lisa koor ja püreesta veel. Maitsesta supp soola, muskaatpähkli, sidrunimahla ja tükeldatud tšilliga. Serveerimisel aseta supi keskele ribadeks lõigatud suitsutatud broiler.