Krõbe kalkun kleepuvas meekastmes
Kausike idamaad krõbeda kalkuniliha näol aitab külmal ajal pisikud eemal hoida, sest kaste sisaldab parajalt küüslauku ja ingverit. Kastet saab täpselt nii palju, et kleepub krõbeda liha külge andes tugevalt maitset. Seetõttu sobib roog pigem mõnusaks suupisteks kui riisi kõrvale kastmeks. Kalkuniliha võib asendada ka mõne teise õrna lihaga.
Retsept Andra Kalda
Koostisosad
-
- 450 g Rannamõisa kalkunikintsuliha
- 125 g kartulitärklist
- 1 munavalge
- 0,5 tl soola
- õli praadimiseks
- 3 väikest küüslauguküünt
- 2 cm jupp ingverit
- 3 sl õli
- 1 sl seesamiõli
- 3 sl sojakastet
- 3 sl mett
- 2 peotäit värsket hakitud murulauku
Valmistamine
Klopi munavalge koos soolaga veidi vahule ja kalla lihatükkidele. Sega korralikult läbi. Veereta lihatükke tärklises. Vala pannile rohkelt õli (1 cm paksune kiht). Kui õli on korralikult kuumenenud, siis tõsta tärklisega kaetud lihatükid õlisse. Küpseta ühelt ja teiselt poolt korralikult krõbedaks ja kuldseks. See võtab aega 6-8 minutit olenevalt liha paksusest. Kuna liha on palju, siis tuleks küpsetada neid kahes osas. Küpsed lihatükid tõsta majapidamispaberile nõrguma.
Valmista kaste. Selleks kuumuta pannil õlid. Lisa pressitud küüslauk ja ingver (selle võib samuti ajada läbi küüslaugupressi). Sega ning lisa sojakaste ja mesi. Lase kastmel korraks keema tõusta, tõsta pann tulelt ning sega ühtlaseks. Vala kaste lihale. Puista peale ka hakitud murulauk ja sega kõik korralikult läbi kuni kaste katab ühtlaselt kõiki lihatükke.
Foto: Andra Kalda