Krõbe kalkuni rinnaliha mandlipaneeringus
Kuna linnuliha on üldiselt väherasvane, siis paneerinimine on üks võimalusi, kuidas liha mahlakust säilitada. Selle retsepti valmistamiseks kulub aega umbes 30 minutit ja sobib seega valmistamiseks kiirel tööpäeva lõpul. Kuna kalkuni rinnaliha on päris suur, siis sellest saab söönuks ka terve pere.
Mandlis paneeritud kalkuniliha on seest mahlane ja pealt mõnusalt krõbe.
Koostisosad
-
- 700 g kalkuni rinnaliha
- 2 muna
- 1 sl sojakastet
- 1 sl Worcestershire kastet
- sool/pipar
- riivsaia
- 100 g purustatud mandleid
- oliiviõli
Valmistamine
Sega kausis muna, soja, Worcestershire, sool, pipar. Lõika kalkuni rinnaliha õhemaks, aseta liha kaussi, kus on munasegu. Kalla riivsai kaussi, teise kaussi pane purustatud mandlid.
Nüüd saad paneerimisega alustada, kõigepealt tee liha munaseguga üleni kokku, paneeri mõlemalt poolt riivsaias, siis kasta uuesti munasegusse ja nüüd paneeri mõlemalt poolt mandlipuru sees.
Prae kalkun oliiviõlis mõlemalt poolt kuldseks, maitsesta soola ja pipraga. Pane liha ahju 180 kraadi juurde 5-10 minutiks järelküpsema. Näpuga liha katsudes saad kõige paremini aru kas liha on toores või küps. Liha peab kergelt vetruv olema, siis on valmis ja seest mahlane. Lõika liha viiludeks ja serveerimisel sobib kasutada magushapusid kastmeid.