Krõbedad lavašikolmnurgad kalkunifilee, Kreeka pähkli ja sinihallitusjuustuga
Veidi tugevama maitsekombinatsiooniga suupiste. Sinihallitusjuustu soolakas maitse harmoneerub väga hästi toorsuitsuse kalkuniliha maitsega. Kreeka pähklid annavad mõnusat krõmpsuvat tekstuuri lisaks ning krõbedad lavašikolmnurgad pakuvad vajalikku toetuspinda sellele maitsvale suutäiele.
Koostisosad
-
- 100 gr sinihallitusjuustu
- ca 10 Kreeka pähkli tuuma
- 100 gr Rannamõisa toorsuitsu kalkunifileed
- värsket hakitud peterselli või tilli
- veidi hapukoort või toorjuustu
- sidrunimahla
- värskelt jahvatatud musta pipart
- õhukest lavašši
- oliiviõli
- soovi korral peeneks hakitud sellerivarsi.
- lisada võib veel ka hakitud rohelisi viinamarju
Valmistamine
Lõika lavašist väikesed kolmnurgad. Kalla taldrikule oliiviõli ning kasta kolmnurgad taldrikule nii, et nad oleksid õliga kaetud. Küpseta kiirelt ahjus kuldpruuniks ja krõbedaks.
Haki kalkunifilee, pudista juurde sinihallitusjuust, hakitud ürdid ja pähklid, lisa sidrunimahl, hapukoor või toorjuust, sool ja pipar ning sega läbi. Kontrolli maitseid.
Aseta igale lavašikolmnurgale lusikatäis kalkunisegu ning kaunista värskete ürtidega ja muu meelepärasega.