Kruubisalat
Tänu ilusatele ilmadele on paljudel oma väligrillid juba huugama pandud ning esimesed muljed grillimisest olemas. Siin aga üks spetsiaalne esmaspäevane kruubisalati retsept, milles on ära kasutatud grillimisest järelejäänud liha. Sellesse salatisse sobib veidi suitsuse mekiga liha imehästi ning tänu pirnile on selles salatis ka veidi magusust. NB! Siin salatis on kasutatud grillitud kalkuni rinnafileed.
Koostisosad
-
- 200 g odrakruupi
- 2 küpset pirni
- 125 g kreeka jogurtit
- 250 g grillitud linnuliha
- 250 g kirsstomateid
- soola, pipart
Valmistamine
Puhasta kruubid korralikult voolava vee all ning võimalusel pane vette likku (leotatud kriibid keevad lihtsalt kiiremini pehmeks). Keeda kruubid soolaga maitsestatud vees pehmeks. Nõruta. Koori ja eemalda pirnidelt südamik, lõika liha tükkideks ning poolita tomatid. Sega kõik komponendid kokku ning maitsesta.
Pirni asemel võid kasutada ka melonit.