Part apelsini, küüslauguküünte ja hapukapsaga
Terve pardi valmistamine ahjus on väga lihtne. Kuna pardiliha on omajagu rasvane, siis ei ole suurt ohtu, et liha lõpptulemusel kuivaks jääks!
Koostisosad
-
- 1 jahutatud part
- soola, pipart
- 1 apelsin
- 5 küüslauguküünt
- 500 g kartuleid
- 500 g hapukapsast
- 2 dl puljongit
-
Kaste
- 1 tl mett
- 2 sl palsamiäädikat
Valmistamine
Loputa part voolava vee all seest ja väljast läbi. Seejärel patsuta liha majapidamispaberiga kuivaks. Tee noaga (rinnapoolele) nahale noaga sisselõiked üht- ja teistpidi, et tekiks ruudustik. Tee noaga mõned täkked ka pardi rasvasematesse kohtadesse koibade juures, et küpsemisel saaks rasv väljuda. Maitsesta part korralikult soola ja pipraga kokku nii seest kui ka väljast.
Koori apelsin ning eemalda noaga valge osa. Tükelda apelsin. Täida part apelsinitükkide, viilutatud küüslauguküünte ja kaneelikoorega. Seo pardi jalad ja tiivad (liha)nööriga kokku. Tõsta part vormi rinnapool ülal. Lisa hapukapsas ja tükeldatud kartulid. Vala vormi puljong.
Küpseta parti kaane all 200 kraadi juures 20 minutit. Seejärel alanda temperatuur 150 kraadini ning küpseta liha 2 tundi.
Sega omavahel kastme ained. Pintselda part kastmega kokku ning küpseta liha veel ilma kaaneta 30 minutit.