4-le
24+2 h
Pearoog
Küülik hapukoore-marinaadis
Hapukoore, rohelise sibula ja mädarõika kastmes maitsestunud küülikule küpseb selga mõnus koorene munder, mis pruunistamisel veidi juustuseks küpseb. See roog on justkui unistus suvest, mil peenralt on võtta värske sibul ja mulla all kogub kangust mädarõika juur.
Retsept: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)
Koostisosad
-
- 1 Rannamõisa jahutatud küülik, tükeldatuna
- 250 g hapukoort
- 2 tihedat rohelise sibula vart
- 2 sl mädarõigast
- peotäis värsket hakitud tüümiani
- soola, pipart
Valmistamine
Haki roheline sibul ja sega koos mädarõikaga hapukoore sisse. Tõsta küüliku tükid koore sisse ja jäta ööpäevaks maitsestuma. Tõsta liha ahjupotti, raputa peale julgelt soola ja pipart ning vala põhjale sentimeetrijagu vett. Kata pott kaanega või fooliumiga ning tõsta 200 kraadini kuumutatud ahju, Alanda kuumus 165 kraadini ning küpseta 1,5 h. Eemalda potil kaas ning pruunista liha 220 kraadi juures ca 10 minutit.
Foto: Andra Kalda (retseptikas.blogspot.com)